A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

vitray1.jpg

Vitray Tamás gyermekkoráról és pályakezdéséről

Életműdíjat vett át a 85 éves Vitray Tamás, legendás Kossuth-díjas televíziós újságíró a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol a legutóbbi Hazám-díjat ítélte oda neki a XXI. Század Társaság zsűrije értékőrző és értékteremtő munkájának elismeréseként. Szintén ebben a díjban részesült Jordán Tamás színész, rendező, színházigazgató. Az átadó ünnepségen találkoztak egymással. Mindig is érezték, hogy rokonszenveznek a másikkal. Itt kérdezte meg Jordán Tamás Vitray Tamást: „Szokott-e vidékre járni?,”. Majd az a válasz érkezett, hogy „Nem nagyon”, amit azonnal meghívás követett. Így jött létre a szombathelyi Weöres Sándor Színházban – ahol Jordán az igazgató - az az est, aminek a vendége a tévés legenda, sportújságíró, főszerkesztő, riporter, kiváló művész volt.

Bővebben

kissadam1.jpg

Kiss Ádám, hazánk legismertebb humoristája az a tévés személyiség, akit rajongói hátba veregetnek az utcán

Hazánk egyik legnépszerűbb humoristája Kiss Ádám, a Showder Klub állandó fellépője, aki - a közösségi médiában is - népes rajongótáborral rendelkezik, Youtube videós kalandjait akár milliók is nyomon követik. Nagyon tudatosan építette fel brandjét, amire azóta is vigyáz, miközben szakmailag mindig feljebb teszi a lécet úgy, hogy az általa meghatározott elveket előbbre tartja a könnyű hírnév csábításánál.

Bővebben

feke.jpg

Feke Pál közkedvelt musical színész számára meghatározó a családja

Édesapa lett Feke Pál színész, musical énekes. A közönség által kedvelt és a szakma által is elismert művész felesége, dr. Gyenesei Leila csapatvilágbajnok magyar öttusázó, olimpikon pár napja adott életet első gyermeküknek, Miminek. Feke Pál lezseren közvetlen a hétköznapokban is. Manírok nélkül éli életét, miközben kizárólag családjára és karrierjére fókuszál. Koncertközönségének elmesélt egy történetet: elmondta, kisgyerekként milyen büszkén is mutatta meg édesapjának egyik rajzát, amely egy fát ábrázolt. Az apja ugyan megdicsérte, de megjegyezte, hogy hiányoznak a rajzról a fa gyökerei…Ekkor nem igazán értette édesapja megjegyzését, intését, idő kellett ahhoz, hogy élettapasztalatból megértse a szavak mély jelentését. Ma már érzi, érti, hogy mennyire fontos a múlt, s a gyökerek jelentősége, amit a mai világban sokan, sokszor hajlamosak elfelejteni. Hiszi, hogy a jelent meg kell élni, de ugyanilyen meghatározó a tisztelgés az ősök, a szülők, a nagyszülők előtt. Megjegyezte, megpróbálja ehhez az értékrendhez mérten élni a mindennapjait. Életét meghatározza, hogy mindig tudja, hova is köti a szíves, a lelke igazán.

Bővebben

nyaral.jpg

A Zalaco is támogatja a Nyaralj nálunk ingyen önzetlen felhívásra érkező rászoruló családokat, nevelőotthonos gyermekeket

A nyári szünet ideje alatt ingyen nyaraltat rászoruló családokat Erdélyi Margit és Major Attila immár Kustánszegen, a Göcsej Völgye Kempingben. Két évvel ezelőtt tették közzé az interneten felhívásukat, s akkor nem is sejtették, hogy önzetlenségükből országos hírű esemény válik. Margiték – a fizető vendégeken kívül – rászoruló, sokgyermekes családokat látnak vendégül, ami azt jelenti, hogy a szállásért nem kérnek pénzt, az étkeztetésükhöz pedig támogatókat próbálnak felkutatni. A nehéz anyagi helyzetben élők segítő kéznyújtásuk nélkül nyaralásról nem is álmodhatnának. A vendéglátóknak az a fizetsége, hogy látják a gyermekek örömét és a szülők kisimult arcát, bár nekik is támogatásra lenne szükségük...

Bővebben

szabo_gyuri_bacsi.jpg

Beszélgetőtársunk Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember ősi, népi gyógyító tudás tulajdonosa. E népgyógyászati tapasztalatot családja évszázadok óta birtokolja, javasasszony nagymamája oktatta a főzetek, kenőcsök, teák gyógyító erejére. Gyuri bácsit tudománya, legendás személyisége és a cukorbetegség elleni teája tették országszerte ismertté. Jelenleg is 150 féle gyógynövényt ismer és használ. Tudja, melyik fű, fa, virág segít a magas vérnyomáson, az allergián, mi ad gyógyírt az emésztési panaszokra.

Címkék: beszélgetések

Bővebben

Kövess minket!

Kiadó

Zalaco Sütőipari Zrt.
8900 Zalaegerszeg,
Kaszaházi út 34.

© 2019 Zalaco Magazin